SOTE-valmistelua tehty parinsadan hengen voimin

Sote-valmistelua Kymenlaaksossa on työstetty kolmen ikäperusteisen palvelun kautta: Lapset, nuoret ja perheiden palvelut, Aikuisten palvelut sekä Ikääntyneiden palvelut. Työryhmän ja alatyöryhmien työskentelyyn on osallistunut lähes parisataa ammattilaista oman työnsä ohessa.

Työryhmien tähänastisen työn perusteella koottiin väliraportit, jotka antavat hyvän kuvan Kymenlaakson sote-palveluiden nykyisestä tasosta ja rakenteesta, kuntien välisistä yhteneväisyyksistä ja eroista sekä palveluiden pullonkauloista ja tärkeimmistä kehittämiskohteista.

Väliraportit toimivat pohjana jatkosuunnittelulle. Väliraporttien pohjalta on laadittu projektisuunnitelma, joka ohjaa työtä esivalmisteluvaiheen loppuun. ”Ensimmäisen vaiheen väliraportit antavat hyvän pohjan seuraavalle vaiheelle. Nyt päästään myös konkreettisemmalle tasolle. Haastamme myös työryhmiä katsomaan asioita aikaisempaa uudistushaluisemmin, ennakkoluulottomammin ja irti nykyisistä toimintamalleista ja rakenteista”, sanoo projektin puheenjohtaja Jorma Haapanen.

Kymenlaakson SOTE -projektin jatkovalmistelu polkaistaan vauhtiin kick-off tilaisuudessa Kotkan Merikeskus Wellamossa 9.12.

Katsaukset väliraporteista sekä linkki raportteihin löytyvät Palvelut-osiosta (tähän linkki: http://uusikymenlaakso.fi/sote-uudistus/palvelut)

SOTE Kymenlaakso -projekti toteuttaa valtakunnallista sote-uudistusta ja suunnittelee tulevien palveluiden kokonaisuutta Kymenlaaksossa. Tavoitteena on turvata asiakaslähtöiset palvelut alueen asukkaille. Projektissa ovat mukana Hamina, Kouvola, Kotka, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti, Carea, Aluehallintovirasto sekä Kymenlaakson liitto.

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA