Sipilän hallituksen maakunta- ja sote-uudistus ajetaan hallitusti alas – tehtyä työtä voidaan hyödyntää

Pääministeri Juha Sipilä on pyytänyt perjantaina 8. maaliskuuta hallituksensa eroa tasavallan presidentiltä. Hallituksen eronpyynnön vuoksi maakunta- ja sote-uudistuksen jatkovalmisteluun ei ole edellytyksiä. Työ suunnataan valmistelun päättämiseen, tehdyn työn dokumentointiin ja uudistuksen hallittuun alasajoon.

Lisätietoa: https://alueuudistus.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10623/sipilan-hallituksen-maakunta-ja-sote-uudistus-ajetaan-hallitusti-alas-tehtya-tyota-voidaan-hyodyntaa

 

 

 

Ministeriöt toimittivat loput ratkaisuehdotukset maakunta- ja sote-lakeihin sosiaali- ja terveysvaliokunnalle

Hallitus ja ministeriöt ovat perehtyneet huolellisesti perustuslakivaliokunnan lausuntoon. Sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö toimittivat loput ratkaisuehdotukset sosiaali- ja terveysvaliokunnalle tänään. Ratkaisuesitykset on käsitelty hallituksen reformiministerityöryhmässä.

https://alueuudistus.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1271139/ministeriot-toimittivat-loput-ratkaisuehdotukset-maakunta-ja-sote-lakeihin-sosiaali-ja-terveysvaliokunnalle

Ministeriöiden ensimmäiset ratkaisuehdotukset:
https://alueuudistus.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10623/ratkaisuehdotus-stv-lle

 

Avoimet työpaikat: Sote-koordinaattori

Kymenlaakson liitto hakee sote-koordinaattoria määräaikaiseen tehtävään mahdollisimman pian, viimeistään 1.4.2019 alkaen ja 31.12.2019 saakka. Määräaikaisuuden perusteena on sosiaali- ja terveysministeriön rahoituspäätös vuodelle 2019.

Sote- koordinaattorin tehtävänä sote-uudistuksen tukemiseksi on
- hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen maakunnallisten rakenteiden ja niihin liittyvien verkostojen sekä mallien luominen
- sosiaali- ja terveydenhuollon ohjaus- ja arviointikäytäntöjen luominen sekä
- alueellisten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintojen järjestäminen.

Koordinaattori on mukana myös yhteistyöalueen toiminnan käynnistämisessä.

Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi tai soveltuva korkeakoulututkinto sekä kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä. Työ edellyttää hyviä organisointi-, vuorovaikutus- ja koordinointitaitoja sekä kykyä työskennellä laajoissa monialaisissa verkostoissa. Eduksi katsotaan kokemus ja kiinnostus hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen ja sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemus.

Palkkaus on KVTES:n mukainen. Sote-koordinaattori toimii yhteistyössä Kymsoten, kuntien ja sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.
Työhakemus jätetään sähköisesti Kuntarekry-järjestelmän kautta 13.3.2019 klo 15 mennessä. Haastateltavilta tarkastetaan alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset.

Lisätietoja antavat muutosjohtaja Jussi Lehtinen, gsm 0400 644 296 ja sote-projektijohtaja Anu Salonen, gsm 020 633 4300.

Kotkassa 27.2.2019
Maakuntajohtaja

 

Osallisuus lisää luottamusta maakuntavalmisteluun


(Valtakunnallisen osallisuus ja demokratia työryhmän kannanotto 18.2.2019)
Maakuntien osallisuusvalmistelijat toivovat, että maakunta- ja soteuudistuksen askelmerkit ja resurssit varmistetaan nopeasti, riippumatta siitä, meneekö lakiesitys tällaisessa muodossa eteenpäin tai tehdäänkö siihen muutoksia vaalien jälkeen. Verkostokokoukseen kokoontuneet valmistelijat ympäri Suomen jakoivat yhteisen huolen valmistelun jatkumisesta.
Maakuntien osallisuusvalmistelussa on saatu ymmärrystä palveluiden ja toiminnan uudistamisesta ja asiakastarpeista yli kaikenlaisten siilojen ja organisaatiorajojen. Jatkovalmistelua ei pidä eikä voi aloittaa tyhjältä pohjalta. Tuhansilta ja taas tuhansilta asukkailta, asiakkailta, järjestöiltä, yrityksiltä ja henkilöstöltä koottu tieto ja ymmärrys hyödyttää valmistelua, eikä se muutu muutamassa kuukaudessa. Hyvin tehty osallisuustyö lisää luottamusta valmisteluun ja päätöksentekoon.

Maakunta- ja sote-uudistuksen demokratia- ja osallisuusverkosto 18.2.2019
Karoliina Luukkainen, Varsinais-Suomi; Minna Leinonen ja Paula Karppinen, Kainuu; Salla Airaksinen, Etelä-Karjala; Emmi Hyvönen, Keski-Suomi; Ville Majala, Päijät-Häme; Maarita Mannelin, Pohjois-Karjala; Aija Matero, Kymenlaakso; Pirjo Marjamäki, Pirkko Excell ja Katja Syvärinen, Uusimaa; Saara Lång, Keski-Pohjanmaa; Pasi Laukka, Pohjois-Pohjanmaa; Jukka Hakola, Lappi; Irina Nori, Pohjanmaa; Anne Sahrio, Pohjois-Savo; Soile Ridanpää-Vuolle ja Anne Heusala, Pirkanmaa; Milja Karjalainen ja Minna Nevalainen, Satakunta; Jussi Salminen, Keski-Pohjanmaa; Minna Laitila, Etelä-Pohjanmaa; Päivi Uusi-Rauva, Kanta-Häme

Lisätietoja: Pasi Laukka 044 703 1638 ja Katja Syvärinen 050 4637673, ja kaikki listan valmistelijat

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA