LAPE-hanke

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa (LAPE) ) uudistetaan lapsi- ja perhepalveluita niin, että ne muodostavat nykyistä paremmin lasten, nuorten ja perheiden tarpeita vastaavan kokonaisuuden.

Keskeiä teemoja ovat oikea-aikainen palveluiden saatavuus  ja tuen painopisteen siirtyminen ennaltaehkäiseviin palveluihin sekä varhaiseen tukeen ja hoitoon. Muutoksella tavoitellaan myös korjaavien palveluiden kustannusten kasvun pysähtymistä ja pidemmällä aikavälillä kustannusten alenemista.

Tärkeässä roolissa ovat mm. asiakkaiden osallisuus, digitalisaation mahdollisuudet ja monitoimijuus. Muutos tehdään yhteistyössä valtion, kuntien, järjestöjen, seurakuntien ja muiden toimijoiden kanssa.

LAPE-Kymenlaakso -hanke toteuttaa lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa Kymenlaaksossa vuosina 2017–2018. Hankkeen tavoitteena on rakentaa maakuntaan eheä ja yhteen sovitettu palvelukokonaisuus, jossa työtä tehdään monitoimijaisesti uusilla toimintamalleilla.

Kehittämiskokonaisuudet:

•       Matalan kynnyksen palvelut, perhekeskustoimintamallin kehittäminen
•       Erityisen ja vaativamman tason palveluiden kehittäminen

Lisätiedot:

muutosagentti Ninni Taavitsainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 146 9323
projektipäällikkö Tarja Tammekas, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 703 7633
projektisuunnittelija Tanja Mäkelä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 631 7175

 

LAPE-muutosohjelma on yksi hallituksen kärkihankkeista. LAPEn tavoitteena ovat nykyistä lapsi- ja perhelähtöisemmät, vaikuttavammat, kustannustehokkaammat ja paremmin yhteen sovitetut palvelut sekä toimintakulttuurin uudistaminen. Kärkihanketta johtaa sosiaali- ja terveysministeriö. LAPE-Kymenlaakso -hankkeessa ovat mukana Kotka, Kouvola, Hamina, Miehikkälä, Virolahti, Pyhtää ja Carea-Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymä. Hanketta hallinnoi Kotkan kaupunki. Kehittämisen kumppaneina ovat MLL-Kymen piiri, Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys, Pelastakaa Lapset ry sekä alueen seurakunnat.

Katso myös:

STM/Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma

THL/Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma

LAPE-projekti tähysti tulevaisuuteen

LAPE-työpajojen tulokset

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA