Kymenlaakson IkäOpastin

Sote-uudistuksessa haetaan tehokkuutta ja toimivia malleja hallituksen kärkihankkeiden kautta. Kymenlaakson IkäOpastin-hanke kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön I&O-kärkihankkeeseen. IkäOpastin-hankkeessa kehitetään keskitettyä ikääntyvien asiakas- ja palveluohjausmallia Kymenlaakson maakuntaan. Ministeriö tukee hanketta noin 850 000 eurolla.

Keskitetty asiakas- ja palveluohjaus tarkoittaa asiakasneuvonnan ja -ohjauksen toimintamallia, jossa tarvittavaa tietoa alueen palveluista on helposti saatavilla niin omatoimisesti kuin ammattilaisten ohjaamana. Mikäli ohjaus ja neuvonta ei riitä, asiakas pääsee helposti palvelutarpeen arviointiin ja edelleen palvelun piiriin.

Asiakasohjauksen tarpeisiin kehitetyiltä verkkosivuilta http://www.kymenlaaksonopastin.fi/ löydät lisää tietoa alueen nykyisistä palveluista sekä kehittämisen etenemisestä.

Toimintamallia kehitettäessä tullaan huomioimaan laajasti maakunnan alueen asukkaita, yksityisiä ja kolmannen sektorin toimijoita. Hanketta toteutetaan 1.10.2016-31.10.2018.
Kehittämiskokonaisuudet:

  • Asiakasohjauksen toimintamalli
  • Asiakasohjausten tietojärjestelmät
  • Asiakasohjauksen osaaminen
  • Asiakasohjauksen tiedolla johtaminen

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Marjut Kettunen, puh. 040 350 7729, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Muutosagentti Tommi Reiman, puh. 040 350 1223, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Projektisuunnittellija Anna-Kaarin Maunula, puh. 040 358 3170, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
ICT-projektisuunnittelija Niina Ollanketo, puh. 040 649 1005, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Sosiaali- ja terveysministeriön I&O-kärkihankkeesta voit lukea lisää ministeriön verkkosivuilta.

Hankkeessa ovat mukana kaikki Kymenlaakson kunnat, Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymä Carea sekä Postin Kotipalvelut. Yhteistyössä mukana ovat myös Koti- ja hoivapalvelut Hyvinvointia Kotiin Oy, Kymenlaakson Muistiluotsi (Kouvolan seudun Muisti ry) ja Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom. Kymenlaakson IkäOpastin kuuluu Sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeeseen ”Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa”.

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA