LAPE-hanke

Kymenlaakson LAPE –hankkeen tavoitteena on sovittaa yhteen kaikki lasten, nuorten ja perheiden palvelut  lapsi- ja perhelähtöiseksi kokonaisuudeksi.

Keskeiä teemoja ovat oikea-aikainen palveluiden saatavuus  ja tuen painopisteen siirtyminen ennaltaehkäiseviin palveluihin sekä varhaiseen tukeen ja hoitoon. Muutoksella tavoitellaan myös korjaavien palveluiden kustannusten kasvun pysähtymistä ja pidemmällä aikavälillä kustannusten alenemista.

Tärkeässä roolissa ovat mm. asiakkaiden osallisuus, digitalisaation mahdollisuudet ja monitoimijuus. Muutos tehdään yhteistyössä valtion, kuntien, järjestöjen, seurakuntien ja muiden toimijoiden kanssa.

Kymenlaakson maakunta on hakenut valtionavustusta hankkeelle, joka kohdistuu matalan kynnyksen palveluiden (Perhekeskustoimintamalli) ja erityis- ja vaativimman tason palveluiden kehittämiskokonaisuuteen.

Kymenlaakson hankevalmisteluryhmässä on edustus julkisen sektorin lasten, nuorten ja perheiden palveluista perus- ja erityistasolta, kolmannelta sektorilta ja seurakunnasta sekä Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta. Päätökset rahoitushakuun jätetyistä hankkeista saadaan joulukuussa 2016 ja hankkeiden on tarkoitus käynnistyä vuoden 2017 alusta.

Lisätiedot:
muutosagentti Ninni Taavitsainen puh. 040 146 9323, ninni.taavitsainen(at)kotka.fi

STM/Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma

THL/Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma

Tutustu kuvagalleriaan!

Tehää yhes Kymenlaaksos! Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa!

Avaa kuvagalleria

Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

  • PL 35, 48601 KOTKA
  • Karhulantie 36 B
  • Toimisto on avoinna arkisin
  • Ma-Pe klo 9-15