Kärkihankkeilla toimivia malleja

Sote-uudistuksessa haetaan tehokkuutta ja toimivia malleja hallituksen kärkihankkeiden kautta. Kaikki hallituksen kärkihankkeesta rahoitettavat hankkeet ovat isoja maakunnallisia kokonaisuuksia, jotka usea toimija toteuttaa yhdessä.

Kymenlaaksossa osallistutaan kahteen hankkeeseen:
Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaiken ikäisten omaishoitoa kärkihanketta toteutetaan Kymenlaakson IkäOpastin-hankkeella, jossa kehitetään keskitettyä ikääntyvien asiakas- ja palveluohjausmallia koko maakuntaan.

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa (LAPE) tullaan toteuttamaan Kymenlaakson LAPE –hankkeella, jossa tähdätään sekä matalan kynnyksen palvelujen että erityispalveluiden ja vaativimman tason palveluiden kehittämiseen.

Jokaiseen maakuntaan on myös valittu kärkihankkeen rahoittamat muutosagentit, joiden tehtävänä on viedä muutosta eteenpäin ja muodostaa maakuntaan yhteen sovitettu palvelujen kokonaisuus. Kymenlaakson muutosagentit ovat Tommi Reiman (ikääntyneiden palvelut) ja Ninni Taavitsainen (lasten, nuorten ja perheiden palvelut).

 

STM karkihankkeet web

Tutustu kuvagalleriaan!

Tehää yhes Kymenlaaksos! Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa!

Avaa kuvagalleria

Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

Tilaa RSS-syöte

KYMENLAAKSON LIITTO

  • PL 35, 48601 KOTKA
  • Karhulantie 36 B
  • Toimisto on avoinna arkisin
  • Ma-Pe klo 9-15